Παλιότερες προκλήσεις LEGO

Challenge #1 – Lego Tangram (15/3/2020)

To τάνγκραμ σημαίνει επτά επίπεδα πλακίδια. Eίναι ένα παζλ που αποτελείται από επτά επίπεδα μέρη (που ονομάζονται ταν) και σχηματίζουν σχήματα. Ο στόχος του παζλ είναι να διαμορφώσεις κάποιο συγκεκριμένο σχήμα χρησιμοποιώντας και τα επτά κομμάτια, χωρίς να επικαλύπτει το ένα το άλλο!

Mπορείτε να φτιάξετε ένα τετράγωνο 10×10 που αποτελείται από ακριβώς 7 μέρη φτιαγμένα από LEGO; Tα 7 μέρη μπορούν να έχουν ότι σχήμα θέλετε, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα τουβλάκια θέλετε.

Παράδειγμα

Αφού το φτιάξτε μπορείτε να δοκιμάσετε το παζλ σας, δίνοντάς το σε κάποιον να το λύσει και μετρώντας πόση ώρα τους πήρε!

LEGO Challenge #2 – Glasses-Γυαλιά!

Η Άνοιξη είναι εδώ! Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας γυαλιά (Ηλίου, μυωπίας, νυχτερινής όρασης ή ό,τι άλλο φανταστείτε!) χρησιμοποιώντας τα LEGO σας;;

Στείλτε μας φωτογραφία τις δημιουργίες σας στο seedroboticsgr@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/seedroboticsgr

 

LEGO Challenge #3 – Διάσημα Κτίρια

Υπάρχει κάποιο κτίριο, μνημείο ή μέρος που να σας αρέσει πάρα πολύ;; Κατασκευάστε το με LEGO και στείλτε μας την φωτογραφία του!

LEGO Challenge #4 – Επιτραπέζιο Παιχνίδι

Δημιουργείτε με LEGO και ό,τι άλλα υλικά θέλετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι!

Το παιχνίδι θα πρέπει να παίζεται με τουλάχιστον 3 παίκτες και να έχει διάρκεια μεγαλύτερη από 15 λεπτά! Κάντε δοκιμή με την οικογένειά σας ώστε να πάρετε ιδέες, να το εμπλουτίσετε και να το τροποποιήσετε!

Όταν είναι έτοιμο στείλτε μας περιγραφή και τους κανόνες να το παίξουμε και εμείς!

Στείλτε μας φωτογραφία τις δημιουργίες σας στο seedroboticsgr@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/seedroboticsgr